Проект за еко политики навлиза в третата си фаза

20:17, 08 авг 18 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стартира третият етап от проекта "ИНТЕГРИРАНЕ НА ПОЛИТИКИТЕ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА В ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБЩНОСТИТЕ".

Той включва провеждане на два модула от по четири броя тематични обучения, предназначени за активни представители на местните общности, екологичните организации и местната администрация. Четирите различни теми са подбрани и развити с цел подобряване на комуникацията между заинтересованите страни и улесняване на приобщаването и повишаване на съпричастността на местната общност към екологичните политики. 

Управление на промяната - целта е да се фокусира вниманието на участниците в постоянно променящата се среда, с цел постигане на бързи и адекватни решения и действия.

Политиките за опазване на околната среда са източник на промяна и познаването на техниките за преодоляване на негативните въздействия на тази промяна върху относително консервативните местни общности е ключов момент от тяхната интеграция.
Иновативни и креативни подходи при управление на нетипични бизнес начинания - интегриране на политиките за опазване на околната среда в бизнеса. Промяната на приоритетите, наложена от развитието на екологичните политики, неминуемо води и до промяна в бизнас средата. Съпътстващите тези политики регулации, от една страна се явяват пречка за развитието на традиционни за общността и региона икономически дейности, но от друга дават възможност за развитие на нови такива, които са в хармония с тенденцията за формиране и развитие на нов тип екологично мислене. Нагаждането на бизнеса към променящата се среда е от жизнено важно значение, както за съществуването, така и за развитието на общността.
Комуникационни техники за работа в екип. Основната цел е подобряване на вътрешноорганизационната комуникация и комуникацията със средата. В условия на промяна, каквито създава формирането и налагането на нови политики, правилната и своевременна комуникация между всички заинтересовани се явява от първостепенна важност за откриване и корекция на възможни проблеми.
Лидерство и работа в екип. Развитието на лидерството е също много важен етап от налагането на промяната. Целта на обучението е да се формират местни лидери с ръководни качества и морал, които да подпомагат останалите членове на общността да се справят с трудностите, съпътстващи промените.

 

Повече информация за проекта можете да откриете на официалната фейсбуук страница на проекта.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама