Рехабилитират улици в Генерал Тошево

16:00, 18 окт 18 25 1114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна рехабилитацията на седем улици в Генерал Тошево, включени в капиталовата програма за 2018 година. Това са ул. „Александър Гичев“, ул. „Йордан Йовков“, ул. „Васил Левски“ ул. „Антон Страшимиров“, ул. „Огоста“, ул. „Тунджа“ и ул. „Пирин Планина“. Стойността на сумата за ремонти по тях е 273 879 лв. В момента фирмата-изпълнител извършва пътно-строителни дейности в района на ул. „Пирин Планина“, по която по-рано през годината бе положен нов магистрален водопровод, отново с общински средства.

Завършен е ремонтът на тротоара по ул. „Димитър Благоев“, от пресечката за ул. „Александър Стамболийски“ до тази за „Патриарх Евтимий“. Обновяването на пешеходните площи по ул. „Димитър Благоев“ обхвана 480 кв.м., като освен подмяна на тротоарните плочи беше положена нова основа, направени бяха подходи към входовете на къщите по протежение на улицата, поставени са подходящи улични бордюри. Общата стойност на строителните дейности е 23 246 лв.

Паралелно с това вече втора седмица служители на общинска администрация, оборудвани с необходимата техника, подменят уличното осветление по главната улица в града. Поставят се нови, енергоспестяващи "лед" лампи, които са с по-дълъг срок на използване и светят по-добре. Дейностите по подмяна на осветителните тела ще продължат още две седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама