Шестима адвокати отказаха да защитават Северин Красимиров

12:40, 18 окт 18 25 1895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима адвокати отказаха да защитават Северин Красимиров, който е заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Очаква се това да направи адвокат Иван Дойнов, съобщи БНТ.

Северин ще бъде отведен днес в Русе. Там ще му бъдат повдигнати обвиненията, които вече му бяха предявени задочно. Той беше екстрадиран от германските власти в България в сряда.

До последно конвоирането на Северин се пази в пълна тайна. Очаква се той да пристигне с микробус на охрана на съдебната власт и да влезе в следствения арест за разпити. Там го очакват наблюдаващите прокурори, за да му повдигнат двете обвинения - за изнасилване и убийство, извършено по особено жесток начин.

Северин ще се изправи пред Окръжния съд в петък, за да му бъде разгледана мярката за неотклонение и да бъде задържан за постоянно в ареста. Вероятно до дни ще му бъде изготвена и психиатрична експертиза.

За да няма напрежение, жандармерията остава в двата ромски квартала „Тракцията" и „Селеметя", където за последно е живял Северин.

А близките на Виктория очакват най-тежкото наказание за Северин - доживотен затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама