НАП отива при готовите на безсрочни протести тютюнопроизводители от Благоевградско

10:10, 18 окт 18 25 1212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експерти от Националната агенция за приходите /НАП/ ще проведат работна среща с тютюнопроизводители от Благоевградска област. Поводът е обявените от вчера безсрочни протести срещу облагането с данък на субсидиите, които държавата предоставя в сектора под формата на национални доплащания за преориентиране на производството, предаде БНР.

Недоволството на тютюнопроизводителите е срещу натиска на служители от приходната агенция през последните две седмици, които чрез писма и обаждания по телефона настоявали да платят полагащия се данък и върху субсидиите за миналата година.

От Съюза на производителите на ориенталски тютюни и сдружение “Басма“ са категорични, че такъв налог не се дължи и това било записано в преходните и заключителни разпоредби в закона. Тихомълком обаче текстът отпаднал, твърди Арбен Мименов.

От браншовите организации на тютюнопроизводителите ще изпратят протестни декларации до МС и Народното събрание с настояване текстът да се върне в данъчния закон.

От НАП заявиха, че от 2010 година всяка субсидия се облага с 10-процентов данък и служителите на агенцията просто спазват закона.

На разяснителната среща, която ще се проведе следобед под домакинството на областния управител на Благоевград, освен тютюнопроизводителите, са поканени и кметове на населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама