70% от канадците няма да купуват марихуана след легализацията й

09:50, 18 окт 18 / Свят Сподели в: 25 384 Topnovini Автор: Topnovini
1

Над 70% от жителите на Канада не възнамеряват да употребяват марихуана дори след като тя бъде легализирана за медицински цели. Това показват данните от социологически проучване, проведено от компанията за изучаване на общественото мнение "Nanos Research", пише БГНЕС.

71% от запитаните са заявили, че не възнамеряват да купуват и употребяват този лек наркотик. Още 8% са отговорили на този въпрос, че „по-скоро няма да купуват“. 11% допускат, че биха купували марихуана. 2% не са дали отговор.

Най-голям процент на хората, които не смятат да употребяват този наркотик, живеят в провинцията Квебек (88,6%), а най-нисък е регистриран в Британска Колумбия (73,6%).

Изследването е проведено от 29-ти септември до 4-ти октомври по поръчка на телевизия CTV. В него са взели участие 1000 души.

В края на юни канадският Сенат окончателно одобри законопроекта за легализирането на марихуаната за медицински цели. Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че употребата на наркотика ще стане законна от 17-ти октомври.

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани