70% от канадците няма да купуват марихуана след легализацията й

09:50, 18 окт 18 / Свят 25 416 Topnovini
1

Над 70% от жителите на Канада не възнамеряват да употребяват марихуана дори след като тя бъде легализирана за медицински цели. Това показват данните от социологически проучване, проведено от компанията за изучаване на общественото мнение "Nanos Research", пише БГНЕС.

71% от запитаните са заявили, че не възнамеряват да купуват и употребяват този лек наркотик. Още 8% са отговорили на този въпрос, че „по-скоро няма да купуват“. 11% допускат, че биха купували марихуана. 2% не са дали отговор.

Най-голям процент на хората, които не смятат да употребяват този наркотик, живеят в провинцията Квебек (88,6%), а най-нисък е регистриран в Британска Колумбия (73,6%).

Изследването е проведено от 29-ти септември до 4-ти октомври по поръчка на телевизия CTV. В него са взели участие 1000 души.

В края на юни канадският Сенат окончателно одобри законопроекта за легализирането на марихуаната за медицински цели. Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че употребата на наркотика ще стане законна от 17-ти октомври.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 265 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.