70% от канадците няма да купуват марихуана след легализацията й

09:50, 18 окт 18 / Свят 25 1191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 70% от жителите на Канада не възнамеряват да употребяват марихуана дори след като тя бъде легализирана за медицински цели. Това показват данните от социологически проучване, проведено от компанията за изучаване на общественото мнение "Nanos Research", пише БГНЕС.

71% от запитаните са заявили, че не възнамеряват да купуват и употребяват този лек наркотик. Още 8% са отговорили на този въпрос, че „по-скоро няма да купуват“. 11% допускат, че биха купували марихуана. 2% не са дали отговор.

Най-голям процент на хората, които не смятат да употребяват този наркотик, живеят в провинцията Квебек (88,6%), а най-нисък е регистриран в Британска Колумбия (73,6%).

Изследването е проведено от 29-ти септември до 4-ти октомври по поръчка на телевизия CTV. В него са взели участие 1000 души.

В края на юни канадският Сенат окончателно одобри законопроекта за легализирането на марихуаната за медицински цели. Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че употребата на наркотика ще стане законна от 17-ти октомври.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама