Увеличават се жертвите след стрелбата в колежа в Крим

08:45, 18 окт 18 / Свят 25 391 Topnovini
1

Продължава разследването на трагедията в колежа в Керч на Кримския полуостров. 21 души бяха убити в сряда, като сред тях е и нападателят, който се е самоубил. Ранени са повече от 50 души, 10 от тях са в тежко състояние.

Установено е, че 18-годишният ученик Владислав Росляков притежавал законно оръжие, за което получил разрешително миналия месец. При нападението той задействал самоделно взривно устройство, а след това стрелял с пушка.

На този етап няма данни нападателят да е имал съучастници, но тази версия все пак се проверява. Засега не е установен мотивът на нападението.

Близките на загиналите ще получат около 13 000 евро компенсация.

Видеозаписи показват как нападателя влиза в колежа преди произшествието с оръжие в ръце. ТОй е бил студент 4-ти курс в колежа. Тялото му е открито в помещение на учебното заведение, посочва Руския следствен комитет. Предварителните предположения на следователите от досегашната картина на престъплението говори, че младежът разстрелял намиращите се в колежа хора, а след това е извършил самоубийство.

Родителите на Владислав Русляков били разведени. Живеел е с майка си, която е била санитарка в Онкологичния диспансер в града. Съкурсниците му го описват като „много затворен“, почти с никого не е общувал, не е бил активен и в социалните мрежи.

На 8 септември се е сдобил с разрешително за оръжие 12-и калибър, а преди няколко дни си е купил 150 патрона за него. Миналата седмица не е посещавал занятия, защото е бил болен.

Според първоначалните данни експлозията е станала в столовата на колежа, а в неустановеното взривно устройство е имало метални предмети, които се слагат за повече поражения.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви малко след първите съобщения за инцидента, че се разследва и версията за терористичен акт. По-късно източник от Националната гвардия определи взрива като терористичен акт.

Според преподавателка, в училището е имало тържество и много гости. Първият етаж на сградата на техникума е пострадал най-сериозно, площадката, на която е било тържеството, е осеяна със счупени стъкла.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 231 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.