РИОСВ-Пловдив установи запрашаване край кариерата в Белащица

16:00, 17 окт 18 25 1128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РИОСВ-Пловдив съобщи, че е установила запрашаване край кариерата в Белащица. Проверката е извършена след получен сигнал за запрашаване на Пазарджишко шосе от дейността на площадка за обработка на кариерен материал.

На място експертите са установилизапрашаване в района на обекта, а също и образувал се облак прах на главния път – на 7 км от Пловдив за Пазарджик. За констатираните нарушения екоинспекторите са дали предписания за предприемане на мерки, свързани с почистване на площадката и оросяване с цел недопускане на неорганизирано емитиране на прах в атмосферата и преустановяване извозването на натрошения материал, до създаване на необходимите условия. Срокът за изпълнението е незабавен.

При последващ контрол експертите са установили, че площадката на обекта не е почистена от отложения прах, не е извършено оросяване. Извозването на натрошения инертен материал продължава. В резултат на движението на транспортните средства се емитира неорганизирано прах в атмосферата.

Заради непоставянето на платнища на камионите при извозване на инертния материал са уведомени Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и КАТ, за да предприемат мерки съобразно тяхната компетентност.

За установените нарушения от РИОСВ-Пловдив ще бъдат предприети административно-наказателни мерки, предвидени в екологичното законодателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама