Арестуваха 72-годишен помагач на "ало" измамници в Севлиево

15:40, 17 окт 18 25 1510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Габрово установи и арестува 72-годишен мъж от Севлиево, съпричастен към общо четири телефонни измами за близо 20 000 лева, става ясно от информация, оповестена от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Габровските криминалисти влезли в дирите на помагача на "ало схемаджиите", след като започнали работа по разкриване извършителя на измама, при която 67-годишна жена се оплакала в полицията, че е станала жертва на престъплението.

Криминалното деяние било извършено на 20 септември, между 10.00 и 14.00 часа. Измамената габровка съобщила в полицията, че неизвестно лице се свързало с нея по домашния й телефон и се представил за служител на реда.

Мнимият полицейски глас в слушалката й обяснил, че в района на Габрово били засечени измамници, а полицията работила и била много близо до техния арест. За да ги хванат обаче „ченгето“ поискало от жената да съдейства на полицията, предоставяйки всичките си налични пари, уверявайки я, че след приключване на „акцията по залавянето им“, сумата й веднага щяла да бъде върната.

Възрастната дама изобщо не подложила на съмнение достоверността на казаното от гласа в слушалката и в стремежа си да помогне на полицията събрала всичките си спестявания. Смятайки, че съдейства на полицейските служители за задържането на измамниците, дамата без да се замисли хвърлила на улицата плик, в който имало 1 570 лева.

След проведеното разследване габровските криминалисти стигнали до извършителя, който тогава взел парите. Това бил 72-годишният севлиевец. Последвало неговото задържане за срок до 24 часа по реда на Закона за МВР. Част от парите били намерени и възстановени на потърпевшата жена.

При работата с него криминалистите допълнително установили, че възрастният мъж бил съпричастен още и в извършването на други три телефонни измами. Севлиевецът участвал "в схеми", при които две жени от Габрово били измамени общо с 15 000 лева, както и в измама, ощетила 73-годишен габровец с 3 000 лева и 400 турски лири.

Срещу задържания помагач на телефонните измамници е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама