Полицаи запечатаха две автошколи във Враца

11:50, 17 окт 18 / Крими 25 1234 Шрифт:
Topnovini

Две автошколи във Враца са били запечатани заради установени нередности в тях. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

До запечатването им се стигнало след извършени проверки на всички автошколи на територията на областта. В две от тях проверяващите са установили нередности във водената документация при подготовката на водачите, което поставя въпроса дали записаните за обучение са преминали реална теоретична подготовка.

При проверките си в двата пункта в дните и часовете обявени за теоретична подготовка проверяващите не са установили да се води такава подготовка, липсвали и курсистите.

Проверена и иззета е водената в центровете за обучение на шофьори документация, която ще бъде задълбочено проверена и анализирана. Ще бъдат проверени и финансовите постъпления и начинът на тяхното отчитане пред НАП. Съставени са актове и са издадени заповеди за принудителна административна мярка. Към момента двете автошколи са запечетани.

Проверките са били планирани и проведени по идея на ръководството на ОД МВР-Враца. В тях са взели участие служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“,  представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“-София и НАП-Велико Търново. Извършените проверки във Врачанска област имат за цел да установят качеството на обучението в школите за шофьори, а една от причините е зачестилите катастрофи с жертви и пострадали в региона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама