Сигнал за изоставен багаж блокира снощи автогарата в Шумен

07:30, 17 окт 18 25 2228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради изоставен багаж в продължение на 4 часа автогарата в Шумен остана блокирана, а районът около нея беше отцепен от полицията.

Пристигналият малко след полунощ екип на Специализирания отряд за борба с тероризма от Варна с помощта на робот извърши контролиран взрив на забравения багаж, в който е имало лични вещи на руски гражданин, предаде БНР.

По непотвърдена информация при претърсването в района на автогарата са били открити и лични документи на мъж от руски произход. Органите на МВР са потърсили информация от касиерките дали са издавали билет на руски гражданин.

Малко преди 1:30 часа автогарата в Шумен възобнови своята работа. Дотогава пътниците, пътуващи от Шумен за София, се качваха на автобусите на отдалечено от района на автогарата място.

Сигналът за изоставения багаж в района на автогарата в Шумен е бил подаден около 21 ч. снощи в оперативната дежурна на МВР. Веднага на място са били изпратени няколко полицейски екипа и екип на шуменската пожарна.

Касиерките на двете големи автобусни компании са били помолени от полицията да напуснат незабавно офисите си и продажбата на билети по направленията от Шумен за София и Варна е била преустановена.

От МВР са предприели всички необходими мерки, за да осигурят безопасността на преминаващите граждани и автомобили в района.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама