Васил Михайлов с отличие за приноса си към Министерството на отбраната

15:24, 16 окт 18 / Култура 25 1713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Васил Михайлов беше отличен с награден знак „За принос към Министерството на отбраната“ от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Българският театрален и филмов актьор е отличен за съществен принос към Министерството на отбраната, Българската армия, военнопатриотичното възпитание, утвърждаване на българските национални и военни традиции.

През по-голямата част от своя творчески път – близо 55 години, Васил Михайлов е свързан с Българската армия като актьор на сцената на Театъра на Българската армия.

„Наистина е вълнуващо. Тези 55 години в армията ме направиха и артист, и човек. Аз се чувствам военен, много дължа на това възпитание. От 18-годишeн досега съм изиграл всички роли от редник до генерал-майор“, посочи именитият български актьор, който през тази година отбеляза своя 80-годишен юбилей.

„Васил Михайлов има огромни заслуги за моралното възпитание на българската младеж. Ролите, които той е изпълнявал, възпитават в дух на родолюбие и патриотизъм. Ако искаме да оцелеем като държава, трябва да възпитаваме поколенията в дух на отговорност към Отечеството и любов към България“, подчерта от своя страна Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама