130 жени от Ямбол ще бъдат прегледани безплатно за рак на гърдата

14:10, 16 окт 18 25 1838 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатни ехографски профилактични прегледи за рак на гърдата ще се проведат в Ямбол на 24 и 25 октомври. Предвижда се да бъдат прегледани абсолютно безплатно 130 жени в Ямбол.

Прегледите ще бъдат извършени в сградата на Обредния дом на ул. “Славянска“ 4. Условието е дамите да са на възраст от 20 до 65 години, да не са били диагностицирани с рак на гърдата и да не са бременни.

Всеки, който желае, може да се запише за безплатен профилактичен преглед до 17 октомври на телефон - 0888 811 323. Организаторите от Фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“ информират, че досега поради огромния интерес в другите градове всички прегледи се изчерпват в рамките на първия ден. След изчерпване на прегледите, телефонът за връзка няма да бъде активен. Екипът на „Една от 8“ призовава за разбиране и търпение.

Паралелно с прегледите в Ямбол ще пристигне и Розовият кемпер на „Една от 8“. Организаторите канят всички дами с диагноза рак на гърдата да посетят розовия кемпер, който ще бъде паркиран пред сградата на община Ямбол. Проектът има за цел да се даде възможност на повече хора в България да получат информация за рака на гърдата и неговата превенция. Да се даде подкрепа - психологическа, юридическа, емоционална и практическа на жените с рак на гърдата в цяла България и техните близки.

Всички инициативи на Фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“ в Ямбол се осъществяват със съдействието на община Ямбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама