Варненци недоволни от сметопочистването в града

12:15, 16 окт 18 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Множество сигнали постъпват от граждани за проблеми със сметопочистването във Варна. От фирмата, която трябва да чисти два от районите, неколкократно съобщиха, че имат проблем с кадрите и с контейнерите. Тези проблеми вече намериха своето решение, но сигналите на граждани продължават. Хората са недоволни от това, че неритмично се извозва сметта, както и че не се почиства около контейнерите, съобщава БНР.

Зам.-кметът на община Варна Тодор Иванов коментира: „Нямаме драстични нарушения за изпълнението в договорите. Получава се така, че в определени моменти, например заради ремонти, лошо време или аварирала сметопочистваща кола, да има забавяне на определени места, но това не е практика. Винаги, когато има сигнал от граждани, се реагира. Ние сме тези, които информираме фирмата. Нямаме случай досега, в който да се обадим и те да не реагират на момента“.

Всички взаимоотношения с фирмите са регламентирани в договор, каза Иванов и добави, че в документа са предвидени и санкции. „Санкцията не е непременна цел на проверките. Имаме възможност да подадем сигнал на фирмата и тя в рамките на 3 часа да отстрани това, което е установено като нередност. Ако не го направи, предприемаме санкциите, които се изразяват в парични глоби“, допълни Иванов.

Зам.-кметът подчерта, че общо констативните протоколи са 1164 от началото на годината до сега, а наложените санкции са за близо 150 000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама