Англия победи Испания като гост след 31 години

10:50, 16 окт 18 / Спорт 25 1255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Англия спечели с 3:2 като гост срещу Испания в двубой от група А4 от турнира Лигата на нациите.

Рахим Стърлинг откри резултата в Севиля след 16 минути игра след центриране на Маркъс Рашфорд.
В 30-ата минута Хари Кейн изведе Рашфорд и нападателят на "Манчестър Юнайтед" реализира второ попадение във вратата на своя съотборник на клубно ниво Давид де Хеа. Капитанът Кейн асистира и за втория гол на Стърлинг в 38-ата минута.

Селекционерът на испанския отбор Луис Енрике пусна в игра Пако Алкасер в 57-ата минута. Само 120 секунди след това нападателят на германския "Борусия" (Дортмунд) с глава върна един гол във вратата на островитяните след центриране от ъглов удар.

Малко по-късно вратарят на гостите Джордън Пикфорд направи груба грешка, подарявайки топката на Родриго Морено в наказателното поле, след това завържа испанския национал, който изгуби контрол над кълбото, но главният съдия Шимон Мартиняк не уважи претенциите за дузпа от страна на домакините.

Удар на Маркос Алонсо срещна гредата зад Пикфорд в самия край на двубоя, а в седмата минута на добавеното време Серхио Рамос върна с глава още едно попадение във вратата на англичаните.

Английският селекционер Гарет Саутгейт не скри задоволството си от представянето на отбора.

"Играта ни беше страхотна. Показахме кураж срещу съперник като Испания и опитахме да ги надиграем. Бяхме много силни и на контраатаки, и в завършващата фаза. Това ще бъде безценен опит за младите ни играчи, които се нуждаят от победи за самочувствие. Но ние няма да се отнасяме. Знаем колко работа ни предстои и това е видно от двата лесни гола, които пуснахме", каза Саутгейт.

Англия спечели за първи път в Испания след 1987 година. Тогава Гари Линекер отбелязва четири попадения за успеха на островитяните с 4:2 в Мадрид.

"Ла фурия" губи официален двубой пред собствена публика за първи път от 15 години.

В класирането Англия има 4 точки на второ място, докато испанците са първи с 2 точки повече. Трите е тимът на Хърватия с 1 точка, съобщи БНР.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама