Какво време ни очаква до края на октомври?

10:40, 16 окт 18 25 26628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на периода над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли или ниска облачност в низините. Температурите ще са около и малко по-високи от обичайните за средата на октомври.

В сряда от югоизток облачността ще се увеличава, по-късно след обяд на места в Югоизточна България ще превали. Вятърът ще остане от изток-североизток. Дневните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса, а минималните – между 6 и 11 градуса. През нощта срещу четвъртък ще превали на места в Централна и Източна България.

През втората половина от седмицата по-често ще преобладава облачно време. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а минималните – по-високи. През повечето дни ще е почти тихо, в събота за кратко ще се усили вятърът от северозапад. В петък и събота преваляванията ще са само на отделни места и слаби. Тогава ще има и по-съществени разкъсвания на облачността, а и дневните температури през втория ден ще са малко по-високи.

В периода 21-ви – 28-ми октомври облачността ще бъде по-често значителна. Нараства и вероятността за превалявания в страната. Ще се създадат условия и за по-съществени количества около 22-ри и към 27-ми, 28-ми.

Около 22-ри и към 26-ти ще има и нахлувания на студен въздух.

Към 24-ти – 25-ти валежи са по-малко вероятни.

В самия край на месеца вероятността за валежи отново намалява. Температурите ще са близки до обичайните за края на октомври.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама