Бездомните в Париж ще се подслоняват в кметствата през зимата

11:15, 16 окт 18 / Свят 25 1033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По данни от миналата зима над 3 000 души в Париж нямат къде да пренощуват през студените месеци. Именно затова кметът на града Ан Идалго обяви, че тази зима тя ще отвори емблематичната сграда на Парижкото кметство за 50 жени без дом, а в по-студените нощи приемът ще бъде двоен – до 100 жени ще могат да пренощуват в легендарният исторически замък, наречен Hotel de Ville.

Париж ще осигури подслон и храна за бездомниците и в различни районни кметства през студените месеци на годината. В края на ноември се предвижда в две зали в кметството на четвърти Парижки район да бъдат доставени спални принадлежности. Там ще може да бъдат настанени до 100 бездомници на площ от 750 кв. м. Те ще получат и храна.

В интервю за "Журнал дю диманш" Ан Идалго изтъкна, че Париж спешно се нуждае от 3000 места за настаняване и се ангажира до края на годината да бъдат осигурени поне половината от тях. Това ще стане именно чрез адаптирането на части от кметства и други административни помещения, както и необитавани сгради за нуждите на бездомните хора. Кметът на френската столица призова правителството да поеме отговорността за останалите хора без подслон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама