Предотвратиха опит за измама за над 112 000 евро на "Капитан Андреево"

14:00, 15 окт 18 / Крими 25 1182 Шрифт:
Topnovini

Опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим „Транзит", са предотвратили митническите служители на Митнически пункт "Капитан Андреево".

По документи стоката е превозвана от товарен автомобил с турска регистрация, който се явил на изходящо трасе на МП "Капитан Андреево" на 3 октомври. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е декларирал, че превозва от Холандия и Германия за Турция през България групажна стока с общо тегло 22 670 кг.

При претегляне с електронна везна е констатирана разлика в килограмите между представените документи и наличния товар. При последвалата проверка се установява, че в товарното помещение липсва част от декларираната стока. На практика в камиона не се превозва описаната в документите система за изпомпване на лепило. Машината, която намира приложение в автомобилната индустрия, е с тегло 4183 кг и е на стойност 112 521 евро. Срещу шофьора на камиона е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Според експерти подобни измами целят в европейската държава, откъдето тръгва товара, да се ползва неправомерно правото на данъчен кредит, което възниква с износа на стоката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама