Косово ще има армия до края на ноември

17:47, 14 окт 18 / Свят 25 1210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Косовският вицепремиер Фатмир Лимай заяви, че тази година със закон ще бъде формирана косовска армия, уточнявайки, че това може да стане до края на ноември, съобщи косовската телевизия РТК, пише „24 часа“.

"Има три неща, които очакваме - либерализация на визите, формиране на армия и членство в Интерпол", каза Лимай.

"Косово работи усилено, за да получи либерализация на визите и можем да ги поздравим за това. Важно е да продължим диалога с всички страни, за да вземем решение възможно най-скоро. Всички изисквания са изпълнени, но процесът не е лесен. Имате потенциала и е важно да продължите. Либерализацията на визите е важна за вас и трябва да продължите да работите във вашата страна ", заяви европейският комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

В началото на месеца косовското правителство внесе в парламента три законопроекта, свързани със Силите за сигурност на Косово, един от които се отнася за трансформирането на леко въоръжените Сили за сигурност в пълноценна армия.

Предположението на Лимай, че законопроектът може да бъде гласуван до края на ноември, бе потвърдено и от депутата от управляващата Демократическа партия Мергим Лющаку, който определи като краен срок датата 28 ноември, празнувана като Ден на албанското знаме.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама