Световната банка отпуска помощ от един милиард долара на Индонезия

15:59, 14 окт 18 / Свят 25 1034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световната банка ще предостави помощ в размер до един милиард долара на правителството на Индонезия като помощ в усилията за възстановяване на двата острова, които бяха ударени от цунами.

Банката ще предостави и пет милиона долара субсидия за техническа помощ, за да е сигурна, че възстановителният процес протича гладко, предаде Ройтерс.

Изпълнителният директор Кристалина Георгиева представи средствата на индонезийския ваканционен остров Бали, където Банката и Международният валутен фонд проведоха годишните си срещи.

Георгиева заяви, че средствата, предоставени от Банката под формата на заеми, могат да бъдат използвани за възстановяване, но също така са предназначени да помогнат на Индонезия да изгради "устойчивост", за да бъде по-добре подготвен в лицето на бъдещи бедствия.

Длъжностни лица казаха, че може да изминат две години, преди всички, които останаха без дом, да намерят постоянно настаняване.

Групите за помощи казват, че недостигът на чиста питейна вода и медицински консумативи остава силно необходима за 200 000 души.

Индонезия е една от най-податливи на бедствия държави в света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама