Иззеха 4000 литра дизелово гориво, продавано незаконно край Банкя

16:15, 12 окт 18 25 1585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столични полицаи, съвместно със служители на столичната митница, иззеха 4000 литра дизелово гориво, предлагано за продажба незаконно, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 10 октомври, при полицейска операция по противодействие на престъпления с акцизни стоки, служители от отдел "Икономическа полиция" при СДВР установили, че в землището на Банкя се предлага дизелово гориво без платен акциз.

В хода на проверката било изяснено, че горивото се предлагало за продажба от стационарна цистерна с монтиран пистолет за зареждане и поставен брояч, без регистрационни табели и двигател. Непосредствено да нея било паркирано и товарно моторно превозно средство. В цистерната имало 3000 литра течност с характерната за дизелово гориво миризма, а в пластмасов съд в товарната част на автомобила - още 1 000 литра от същата течност.

Със съдействие на служители от столичната митница горивото е иззето и транспортирано до данъчен склад. Преустановено е разпространението на дизеловото гориво без платен акциз. Работа по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама