Младен Маринов участва в срещата „Правосъдие и вътрешни работи” в Люксембург

17:10, 12 окт 18 / Политика 25 1509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешният министър Младен Маринов представи българската позиция по темата „Миграция – актуално състояние“. Дискусията се провежда в рамките на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи” в Люксембург

"Отговорът на миграционните предизвикателства – настоящи и бъдещи, трябва да е комплексен, структуриран и координиран. Ще продължим да подкрепяме намирането на дългосрочно решение. Поддържаме необходимостта от цялостен подход към миграцията. Задачата ни е да намерим баланса между солидарност и отговорност", заяви българската позиция по темата министър Маринов.

Младен Маринов взе отношение по предложението за регламент за изменение на Регламента за европейската гранична и брегова охрана. “Подкрепяме засилване ролята на Агенцията в областта на връщането, както и създаването на по-широки възможности за сътрудничество с трети страни", каза министърът.

Във връзка с идеята за създаване на постоянен корпус от 10 000 служители, българският министър на вътрешните работи посочи, че това е съществен въпрос, който изисква задълбочено и детайлно обсъждане, като уточни, че увеличаването на състава може да бъде постепенно.

Във връзка с предложението за Многогодишна финансова рамка министър Маринов посочи, че е важно е да се предвиди справедливо разпределение на средствата, при отчитане на ситуацията в държавите членки. Той оцени като положителен представения от Комисията проект на изменение на Директивата за връщането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама