Терариум с 15 змии от четири вида е изграден в Русенския екомузей

09:30, 13 окт 18 25 671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Терариум е изграден в Екомузея с аквариум в Русе. Това съобщиха от културната институция в града. В него има 15 неотровни змии от четири вида. Царевичният смок, албинос, е безобиден и се използва при срещите на уредниците от отдел „Природа“ с подрастващите за превъзмогване на насадени страхове.

Според Венцеслав Петков, мъжкият и женският зелен питон са едни от най-красивите змии в терариума. Видът живее почти изцяло в короната на дърветата. Слиза от тях, когато снася яйцата си.

Показана е също Кенийската пясъчна боа, както и няколко индивида от вида Боа Констриктор.

Специалните клетки, в които са разположени змиите, са изградени в съответствие с изискванията на съвременната тераристика, българското и европейското законодателство. Всяка една от тях е снабдена с терморелета, които контролират температурата, поставени са нагряващи лампи и подово отопление.

Спазени са всички изисквания за размер на местата за живот, като за влечугите в Екомузея дори са направени по-големи по площ клетъчни единици. Създадени са и карантинни зони, в които змиите се местят при почистването на отделните терариуми. Всеки един от тях е с различен от останалите декор, направата на който е съобразена с реалните местообитания на съответния вид. Декорите са изработени от реставратора на Русенския музей Даниел Кънчев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама