Еврокомисар Аврамопулос оцени приноса ни за опазване на външните граници на ЕС

13:15, 12 окт 18 / Политика 25 1563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еврокомисарят по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос оцени високо волята на страната ни да продължи да работи за европейската перспектива на Западните Балкани. Той разговаря с вътрешния министър Младен Маринов по време на заседанието на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ в Люксембург.

По време на разговорите комисарят е оценил високо приноса на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Той е подкрепил заложените приоритети и волята на страната ни да продължи да работи за европейската перспектива на Западните Балкани. По думите му предстои сериозна работа за решаване на все още отворените въпроси в областта на вътрешните работи и увери, че разчита на активния диалог и роля на българската страна.

Екипът на вътрешното ведомство ще продължи активно да работи по заложените приоритети в областта на вътрешната сигурност и миграцията, е уверил министър Маринов. Той благодари на комисар Аврамопулос, че усилията на България за гарантиране сигурността на европейските граждани в качеството й на външна граница на ЕС са видими, оценени и подкрепени от европейските партньори. България продължава да поддържа високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС.

Към момента миграционната ситуация в страната ни може да се окачестви като стабилна, спокойна и предвидима. От затварянето на Балканския маршрут (2016 г.) започна устойчиво намаляване на миграционния натиск - посочи министър Младен Маринов и увери, че въпреки това поддържаме постоянна готовност и продължаваме да работим по укрепването на екипите на границата, своевременния обмен на информация и развитие на граничното сътрудничества с нашите съседи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама