Русенци се прощават с Виктория Маринова

07:30, 12 окт 18 25 1416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поклонението пред убитата телевизионна водеща Виктория Маринова ще се проведе днес от 10.30 часа в катедралния храм "Света Троица" в Русе. След задържането на заподозрян за престъплението, тялото на младата жена беше освободено.

Очакват се и засилени мерки за сигурност в района, заради ескалиралото през последните часове напрежение.

Остава засилено полицейското присъствие в русенските квартали „Тракцията" и „Селеметя", в които е живял заподозреният за убийството Северин Красимиров.

Вчера рокери преминаха през ромските махали. Според официалната информация не се е стигнало до сблъсъци. Полицейски патрули и жандармерия са изпратени, за да осигурят спокойствието в района. 

Проверяват се документите на хората и на пътниците, които минават през квартал "Тракцията". Хората са уплашени от отмъщение, някои дори са напуснали квартала, други са в двора на Второ районно управление.

Група мотористи обиколила квартала към 19.00 часа вчера и сплашвала хората, твърдят в "Тракция". Мъж на 40 години е бил ударен и му е бил счупен телефонът. Ромски лидер от друг квартал отишъл в "Тракция" и успокоил хората, че повече проблеми и напрежение няма да има и призовал тези, които били излезли навън обезпокоени, да се прибират по домовете си.

21-годишният Северин Красимиров бе арестуван във вторник вечерта от германската полиция вследствие на искане от българска страна. До 10 дни германският съд ще реши дали да го екстрадира, каза за Дарик говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер. Красимиров е декларирал, че е съгласен решението за екстрадиция да се разгледа по съкратена процедура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама