Установиха причината за аварията във видинската хемодиализа

17:05, 11 окт 18 25 1163 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неочаквано спиране и пускане на водата в захранващия водопровод е причината за аварията в Центъра по хемодиализа на видинската болница "Св. Петка" миналата седмица. Това става ясно от протокола на фирмата, извършила проверка и ремонт на водоочистващата система, каза изпълнителният директор на болницата д-р Цветан Василев:

"Категорични са, че това е хидравличен удар, причинен от външна намеса - неочаквано спиране и пускане на водата на водопровода, захранващ сградата. Такъв случай досега не е имало в България. Тази фирма, която поддържа нашата водоочистваща система, поддържа още 70 болници, такъв инцидент не се е случвал." 

След подмяна на дефектиралия модул системата е в идеално състояние, увери д-р Василев:

"Проблемът вече е решен. Водоочистващата система работи по-добре, отколкото е работила преди, защото освен дефектиралият модул са подменени и всички други филтри и мембрани. Така че тя е в идеално състояние и работи като нова. Моята цел е това да го кажа на видинското общество, за да се внесе едно спокойствие сред гражданите."
 
Националният консултант по диализно лечение проф. Евгений Възелов е посетил вчера Центъра, за да извърши обективен анализ и да даде заключение за неговото състояние. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама