Разкриха измама с благотворителност в помощ на болни деца в Пловдив

16:55, 11 окт 18 / Общество Сподели в: 25 248
1

На днешната сесия на пловдивския общински съвет беше разкрита измама с благотворителна инициатива в помощ на болни деца. Съветниците отказаха да предоставят безвъзмездно зала „Колодрума“ за благотворителния концерт на 19 октомври, каквото искане е постъпило от Сдружение „Всички заедно за една кауза". Причината за отказа са засечени фалшиви данни в документацията, предаде БНР.

По думите на председателя на местния парламент Савина Петкова, в направеното предложение се твърди, че благотворителната инициатива се осъществява под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева и с подкрепата на Националната комисия за ЮНЕСКО. Съмнението било породено от документа на комисията, от чието име се представял като главен секретар Венцислав Манчовски, защото поставените печати били на студентска организация за образователен обмен от Благоевград и на българо-виетнамска промишлена организация. 

"Установихме, че националната комисия на ЮНЕСКО не знаят, че са патрон, не са взимали подобни решения, техният главен секретар е госпожа Андреева, мандатът й е изтекъл, в момента чакат друг главен секретар, но не въпросния господин", каза Савина Петкова.

Междувременно, представителите на сдружението, които присъстваха на Сесията, заявиха, че също са били подведени. Те не отрекоха, че до този момент са продадени около две хиляди билета на цени от 10 и 20 лева, и увериха, че ще върнат парите на хората.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани