Визитата на Тръмп във Великобритания струвала 24 млн. долара

17:50, 11 окт 18 / Свят 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разходите на британската полиция за гарантиране на сигурността на американския президент Доналд Тръмп по време на четиридневното му работно посещение във Великобритания през юли възлизат общо на почти 18 милиона британски лири, което е повече от 24 милиона долара. Това съобщи председателката на Националния съвет на полицейските началници Сара Торнтън, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

По думите й за британските правоохранителни органи тази операция е била най-голямата след масовите безредици, обхванали Англия през август 2011 г.

"Общата стойност на (полицейската) операция все още се уточнява, но по предварителни оценки, тя възлиза на близо 18 милиона лири", заявява Торнтън в съобщение, публикувано на сайта на съвета. Тя добавя, че общо "са били задействани близо 10 хиляди полицейски служители, изработили 26 000 смени". 

Имайки предвид, че по време на визитата на Тръмп в Русия се провеждаше световното първенство по футбол, което се гледаше по улиците на Англия, полицията трябваше да работи на границата на възможностите си. Според Торнтън "повечето полицейски управления е трябвало да отменят почивните дни на служителите и да удължат смените им".

Торнтън не направи сравнение на направените разходи с тези, похарчени за гарантиране на сигурността на други президенти на САЩ или лидери на чужди държави по време на техни визити във Великобритания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама