Екс премиерът на Великобритания Гордън Браун прогнозира нов референдум за Brexit

13:10, 11 окт 18 / Свят 25 1119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият британски премиер Гордън Браун прогнозира, че ще има нов референдум за Brexit. Той смята, че неговата Лейбъристка партия, либералдемократите и Шотландската национална партия ще подкрепят нов референдум при едни общи избори и е убеден, че преходния период трябва да бъде удължен, ако до март не бъде постигната сделка.

„Убеден съм, че ще има референдум за Брекзит, но се съм сигурен кога точно“, с тези думи Браун се обърна към дошлите на негова лекция в Единбург. Той допълни, че ако Великобритания излезе от ЕС в края на март 2019 година без сделка, но, както той очаква, с удължен преходен период, запазващ някои аспекти на членството, следващите общи избори, които са насрочени за 2022 година, ще бъдат „битка за Европа“. При това положение Браун смята, че Великобритания няма да излезе напълно от Евросъюза до 2022 година.

Междувременно днес премиерът Тереза Мей ще председателства извънредна среща на нейния кабинет на фона на засилващите се призиви да се откаже от стратегията си за Brexit.

Макар и да има известна доза оптимизъм, че сделка между Лондон и Брюксел може да бъде постигната до един месец, все още няма явни сигнали, че Тереза Мей е готова да отстъпи от своя план от Чекърс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама