Предизвикателството "С велосипед до Луната“ завладява Стара Загора

07:50, 13 окт 18 25 1180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уникалното велосипедно предизвикателство – да изминем заедно разстоянието от Земята до Луната, продължава в Стара Загора. Професионалисти и любители се качват на велосипеди в името на благородна кауза. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне дистанцията от 384 400 км.

На 13 октомври от 11:00 часа в парк Зелен клин (Кучешка градина) – на кръстовището на улиците „Димитър Подвързачов“ и „Проф. Никола Кожухаров“ е първият старт за професионалните състезатели в Стара Загора.

Регистрацията и раздаването на състезателните номера за професионални състезатели започва от 10:00 часа. Любителите могат да се регистрират от 11:00 до 15:00 часа. Веднага след края на професионалните стартове, около 15:30 часа, любителите ще се включат в предизвикателството, в което сами или щафетно ще изминат желан брой обиколки в рамките на 30 минути. Дистанцията, измината от всеки, се прибавя към общото постижение. От съображения за сигурност, молим всички любители да бъдат с каска.

Уникалното спортно събитие "ДЗИ Вело" предизвиква ентусиасти да преминат заедно разстоянието от Земята до Луната. Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които белгийската КВС Груп присъства, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км.

Всички включили се, могат да прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ - история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години - до завършването на тяхната бакалавърска степен.

Във вело туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование ще преодолеят трасетата от 7 км, 12 км, 21 км, 30 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди. За зрителите са предвидени допълнителни спортни активности на открито.
За да се включите в приключението във вело тура, е необходимо единствено да се регистрирате на сайта www.dzivelo.bg. За всички непрофесионални участници е осигурена безплатна застраховка от ДЗИ за времето на протичане на събитието.

Предизвикателството в България започна в Бургас. След това завладя и Пловдив. В събитието там се включиха 122-ма професионалисти от цяла България - София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен. Любителският старт беше изключително атрактивен, а някои от участниците записаха обиколки, колкото и професионални състезатели.

Общата преодоляна дистанция от предизвикателството в Пловдив беше 3317 километра, които се добавиха към глобалния резултат за постигането на голямата цел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама