Близо 45 000 литра незаконни горива задържаха столични инспектори

15:15, 11 окт 18 25 1383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При изненадващи проверки по пътищата и в нерегистрирани имоти инспектори от Митница Столична са задържали общо 44 209 литра енергийни продукти, за които не са предоставени документи за платен акциз и произход или представените документи по предварителни данни не отговарят на наличната стока.

Най-голямото количество е открито при проверка, извършена от служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Столичната митница в района на магистрала Тракия. Спряна е цистерна с около 30 000 л енергиен продукт, за който полевите тестове установявили, че не съответства на плътността, вписана в придружаващите документи. Горивото е задържано, взети са проби за лабораторен анализ и работата по случая продължава.

При проверка в района на село Мировяне в частен имот са установени две цистерни, за които има данни, че се управляват от едно и също лице. В двете товарни превозни средства са открити общо 13 215 литра дизелово гориво, за което не са представени документи в рамките на проверката.

При други две проверки в кварталите „Надежда" и „Младост" са установени два частни имота, за които има данни, че се съхранява и търгува гориво без документи. Задържани са по около 400 литра гориво във всеки от обектите, като общото количество в двата частни имота е 820 литра нелегални енергийни продукти.

Междувременно при проверка, съвместно със служители на ОД на МВР Самоков, при сходни обстоятелства в частен имот са открити 264 л. горива без документи за платен, начислен или обезпечен акциз.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама