Заловиха "ало" измамници, действали в района на Исперих

12:00, 11 окт 18 25 1803 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на РУ-Исперих разкриха извършители на четири телефонни измами в района. В действията по разследването са участвали и колегите им от РУ-Попово.

Разследването започнало на 9 октомври, когато 71-годишна жена потърсила помощ в полицията, осъзнавайки, че е станала жертва на измамна схема по познатия сценарий за провеждана полицейска акция. Същия ден към 13 часа тя получила обаждане на стационарен телефон от мъж, който се представил за следовател, и я убедил да остави на входната врата плик с 2100 лв., с обещанието след „приключване на операцията“ да й бъдат върнати.

По случая веднага било образувано досъдебно производство, а в рамките на предприетите издирвателни действия, в които участвали и служители на РУ-Попово, били установени и задържани двамата извършители на престъплението – на 43 и 31 години от с. Хърсово, криминално проявени и осъждани.

При извършените претърсвания са намерени и иззети множество СИМ-карти, включително и такива на румънски оператори, както и част от парите на потърпевшите. Изяснено е, че мъжете са автори на общо четири измами между 8 и 10 октомври – една в Попово, една в Исперих и две в Кубрат.

Двамата са задържани в РУ-Исперих за срок до 24 часа. Работата на разследващите продължава под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама