Мотористи излизат на протест във Варна

11:00, 11 окт 18 25 1309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненски мотористи ще протестират срещу присъда на Варненския окръжен съд за смъртта на мотоциклетист. В 15.00 часа мотористите ще се съберат на пиацата пред Катедралата, след което ще отидат пеша пред Съдебната палата на площад „Независимост”.

„Ние от Варненско мото общество и регион Варна ще поставим каски пред съда в знак на протест и с цел да привлечем вниманието по мирен път на правораздавателната система върху поредния случай на подигравка с паметта и семействата на загиналите на пътя”, се отбелязва във фейсбук поканата за протеста.

Става въпрос за пътен инцидент от 8 юли 2017 г., при който е бил блъснат варненецът Денислав Ников. Предимството на моториста е било отнето от джип „Хюндай Теракан”, управляван от индонезиец с холандски паспорт. Вследствие на получените тежки наранявания,  21 дни по-късно варненецът починал в болница.

Според Варненското мото общество, записите от камерите, които са заснели ПТП-то, не са били ангажирани като доказателство по делото, въпреки настояването на бащата на Денислав. Те имат претенции и към съдията и прокурора по делото.

„Премина втора инстанция на делото, в хода на което отново бе същия цирк и пародия на справедливост!!! Ще излезем на 11 октомври пред Варненския окръжен съд, за да ви попитаме и за да разберат, че не сме слепи, за да не видим подигравката със семействата на загиналите и с нас самите!!! С излизането си ще искаме да отворим очите на Темида и да се правораздаде справедливо!!!”, пише още в поканата за протеста. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама