Учредиха организация, която ще управлява Старопланинския туристически район

17:45, 10 окт 18 / Общество 25 345 Topnovini
1

Туристически дружества и 32 общини учредиха във Велико Търново организацията, която ще управлява Старопланинския туристически район. Той е последният, който започва работа, от деветте туристически района в страната. Целта е по-добро представяне на възможностите за туризъм по региони, посочи Милка Нанова от Министерството на туризма: 

"Да се направи регионален маркетинг. Да представим район "Стара планина" в неговото разнообразие с туристическите ресурси, които той може да предложи". 

Предстои да бъде определен размер на членския внос, с който ще се издържа организацията, която ще управлява туристическия район. 

Министерството на туризма подпомага деветте района общо с 5 милиона лева по европейски проект. Самите райони ще могат да кандидатстват по проекти за развитието на туризма и свързаните с него услуги.

Старопланинският туристически район обединява 32 общини и ще се занимава с развитието на планински и екологичен туризъм. Част от неговите специфики са приключенският, културно-познавателният, фестивалният, религиозният и селският туризъм. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 178 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.