Предлагат законодателни промени след жестокото убийство в Русе

12:15, 10 окт 18 / Политика 25 1541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отзвук на жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе имаше и в Народното събраниел, предаде БНТ.

Обединените патриоти предлагат законодателни промени за отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти: Има не един от подобните случаи, в които те се признават за виновни, възползват се от така нареченото съдебно следствие. Вместо доживотен затвор, примерно получават 20 години. Излежават от тях 15 и след това излизат и отново убиват. Такъв е случаят с убитата Вероника от Велико Търново.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Трябва да бъдем много прецизни при всяка една промяна на законодателството. И това, което е изключително важно да се знае, че и към настоящия момент когато имаме достатъчно годни доказателства и когато има извършено тежко престъпление, извършителят може да понесе най-тежката строгост на закона.

Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Още няма текстове, върху които да се произнесем.Очевидно е, че тя е свързана с жестокото убийство на Виктория Маринова. За съжаление, всеки последващ акт на такава трагедия не може да заличи случилото се. Ще се отнесем както към всеки законопроект,ще го разгледаме, но истината е, че трябва да си създадем много въпроси за заобикалящата ни среда и за превантивните мерки, които се взимат.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама