Строеж блокира достъпа до гаражи на живеещи в блок в Благоевград

11:10, 10 окт 18 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Живеещи в кооперация в Благоевград се оплакаха, че строеж блокира достъпа им до гаражи. На средата на пътя, който води до гаражите, инвеститор от съседна сграда започнал да строи стена. Тя вече е завършена, а достъп до подземието на блока няма.

Подземните гаражи в кооперацията са 11. Всеки един от тях е струвал на собствениците между 4000 и 6000 евро. Преди месец внезапно и без предупреждение пътят до гаражите се разкопава и по средата му започва изграждането на стена.

Собствениците на три от гаражите не знаят за проблема. Ако автомобилите им се окажат, че са вътре, те няма да могат да ги изкарат навън. Обяснение хората твърдят, че не получават отникъде. Всички имали акт 16 за сградата, разполагали и с всички документи за собственост върху гаражите. Въпреки всичко това, гаражите в момента са се превърнали в рядко използваеми големи мазета.

От Община Благоевград обясниха, че пътят, който води до гаражите, до 2011 г. се е водил улица без тротоар. Тя обаче била превърната незаконно в рампа, водеща за гаражите. През 2011 г. в сила влиза нов регулационен план на квартала. От него се заличава улицата с гаражите. За тази промяна обаче хората от кооперацията така и не разбрали.

Собствениците на гаражите са категорични, че ще търсят правата си и ще сезират прокуратурата, макар да са наясно, че едва ли ще получат алтернативен достъп до гаражите, предаде Нова телевизия.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама