Убиецът на журналистката Виктория Маринова задържан в Германия?

06:20, 10 окт 18 25 3365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извършителят на убийството на журналистката Виктория Маринова е задържан късно снощи в Германия. Това съобщават БНТ, БНР и NOVA, като цитират свои източници. 

 

Мъжът е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас. В Германия живее и майката на извършителя.

Задържането е извършено в гр. Щаде, 45 км западно от Хамбург, съобщи БНТ.

Мотивите за престъплението - най-вероятно става дума за моментна проява на агресия. Извършителят е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от властите в Германия.

БНТ съобщава, че мъжът се казва Селяйдин, роден 1997 г.  По непотвърдена информация са задържани и съпругата му и доведената му майка.

В дома му били открити дрехи на жертвата, както и следи от кръв. Според източници на NOVA името му е Северин Красимиров, на 21 години.

Задържаният още не е екстрадиран в България, защото върви процедура. Подробности се очаква да бъдат съобщени на брифинг в Министерския съвет в 9 часа от премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама