Остават два дни от допитването за лятното или зимно часово време

16:40, 09 окт 18 25 1090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остават още два дни от националното допитване до гражданите за определяне на лятно или зимно часово време. Това може да бъде направено на правителствения портал. Отговорите от анкетата ще бъдат обобщени в национална позиция, която трябва да бъде представена на ЕС до края на март 2019 г.

Европейската комисия (ЕК) поиска мнението на гражданите на ЕС дали искат да се промени дългогодишната традиция по два пъти да се сменя часовото време на година. Онлайн запитването на Европейската комисия стартира на 4-ти юли и продължи до 16 август.

Около 4,6 млн. души взеха участие в него, като над 80% от европейците се обявиха за премахването на смяната на времето всяка пролет и есен. От хората, които предпочитат да спре смяната на часовото време, повечето се обявяват за това лятното часово време да се запази за постоянно.

На 12 септември Европейската комисия предложи прекратяване на сезонната промяна на часовото време. Страните-членки имат свободата да решат сами дали искат да останат само на зимно или лятно часово време.

Ако Европейският парламент подкрепи предложението, последната задължителна сезонна промяна на часа в ЕС ще бъде на 31 март 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама