„Ти предложи, кмете, направи“ е новата инициатива на кмета Камбитов

10:30, 09 окт 18 25 979 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов подема нова инициатива, в рамките на която ще се събират предложения от жителите на Благоевград за реализиране на обществено значими обекти. Името на кампанията е „Ти предложи, кмете, направи“.

Предвижда се да бъдат направени срещи с всички домоуправители в града, по време на които ще бъде разяснен редът на подаване на предложения. На практика жителите на Благоевград ще имат възможност да дават свои предложения и мнения за обектите, които трябва да бъдат изградени или ремонтирани.

Отделно от това служители на Община Благоевград ще организират срещи с гражданите, по време на които ще бъдат обсъждани проблеми, както в централна градска част, така и в кварталите. Ще бъде обособено и изнесено работно място, където хората могат да дават своите идеи. С цел постигане на максимални резултати и улеснение на хората, ще бъде разкрита и електронна поща, на която ще се приемат предложения. Същите ще се систематизират в списъци и ще се разглеждат от специална комисия. Одобрените предложения ще бъдат реализирани, като за целта ще бъдат предвидени средства в бюджета на Община Благоевград за 2019 година. „Намеренията ни са да създадем един фонд за гражданска инициатива. Ще заделим средства в бюджета и гражданите ще могат да кандидатстват с проекти, за да бъдат реализирани идеите“, коментира кметът Камбитов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама