Верижна катастрофа на АМ "Тракия". Задимяване край Ихтиман (ОБНОВЕНА)

06:31, 09 окт 18 25 2129 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Верижна катастрофа е станала тази сутрин около 05:00 часа на АМ "Тракия" в посока Пловдив. МВР съобщи за участие на седем автомобила - три камиона, един ТИР и три леки коли. Причината е задимяване от запалило се сметище в района. 

Пострадали са 5 човека, двама са прегледани на място, другите трима - в болнични заведения.

От болница "Света Анна" съобщават, че и двамата пострадали, които са настанени там, са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, но остава за наблюдение. Мъжът, освен травмите на двата глезена, има и счупване на подбедрица. Има нараняване и на главата. По преценка на лекарите днес или утре му предстои ортопедична операция.

Главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, съобщи, че сметището край Ихтиман не е работещо, запалило се вследствие на гниене. На място има пет пожарни автомобила, които продължават гасителните действия. Николов призова водачите да спазват ограниченията.

Полицейското присъствия е засилено. 

Движението в двете посоки вече е възстановено. Видимостта в района край Ихтиман остава намалена. Пътна полиция призовава водачите да шофират в участъка с повишено внимание.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама