Център по сърдечна недостатъчност ще отвори врати във Враца

18:15, 08 окт 18 25 1927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Враца е един от градовете, които се включват в Националната кампания „Живот със сърдечна недостатъчност“. Тя се организира от Института за здравно образование, с подкрепата на специалисти-кардиолози.

В града ще бъде създаден Център по сърдечна недостатъчност, чиято основна цел е да обучава пациентите как да живеят с това заболяване и да ги информира за новите възможности в лечението. Враца става третият град в страната с такъв център - след Плевен и Бургас.

Сърдечната недостатъчност е най-честата причина българите над 65-годишна възраст да влизат в болница. Смъртността от това заболяване се увеличава, за разлика от други сърдечно-съдови заболявания.

Центърът във Враца ще се ръководи от д-р Иван Герчев, специалист-кардиолог със сериозен опит и научни интереси в лечението на сърдечната недостатъчност. Д-р Герчев е завършил медицина в МУ София, преподавател е в Клиниката по кардиология и ревматология в МУ-Плевен.

Първата инициатива е организирането на безплатни консултации за пациенти със сърдечна недостатъчност от Враца. Те ще имат възможност да се срещнат лично с д-р Герчев, да донесат документацията за заболяването си и по нея да се прецени от какво имат нужда оттук-нататък - допълнителни прегледи, изследвания, друг вид лечение и т.н.

Самонаблюдението и обучението на пациентите и техните близки са съществена част в лечението на това заболяване. Всички посетители ще получат информационни и обучителни материали.

Безплатните консултации ще се провеждат със задължително предварително записване на единния номер на кампанията – тел. 070010126 (на цена на градски разговор, според тарифния план за мобилни мрежи), всеки работен ден от 10:00 до 17:00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама