Прокуратурата запорира 14 млн. евро на фирми около „Джи Пи груп”

16:35, 08 окт 18 / Политика 25 2075 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата запорира 14 млн. евро на фирми около „Джи Пи груп”. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който е на работно среща с криминалистите в Русе във връзка с убийството на Виктория Маринова.
 
"Сигналът за злоупотребите на строителната фирма „Джи Пи груп” беше подаден до прокуратурата от вицепремиера Томислав Дончев и сайта „Биволъ” заради съмнения за злоупотреби с евросредства. Проверката обаче е прераснала в досъдебно производство и налагане на запор върху крупната сума по Закона за мерките срещу изпирането на пари", каза Цацаров.
 
„По отношение на нея и в рамките на нея със съдействието на ДАНС са извършени и действия по реда на закона за мерките срещу изпиране на пари, които са довели и до запор на изключително крупна сума пари и блокиране. По сигнала се работи изключително интензивно. Първоначално проверката бе възложена на ДАНС. Първоначалните проверовъчни действия на ДАНС дадоха съответен резултат. Те продължават, тъй като обемът е голям и обхваща всички физически и юридически лица, независимо дали те са търговци или са сдружение с идеална цел, които фигурираха в този сигнал“, обясни главният прокурор.
 
„В рамките на този сигнал е извършен съответен анализ, подадена е оперативна информация от ДАНС, в резултат на което Софийска градска прокуратура е упражнила правата си по закона за правомощията си и по закона за мерките срещу изпиране на пари. Блокиран е паричен превод в евро, който граничи с размера на 14 млн. евро“, допълни Цацаров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама