Джон Тери сложи край на кариерата си

11:50, 08 окт 18 / Спорт 25 1564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият капитан на "Челси" и английския национален отбор Джон Тери официално сложи край на професионалната си кариера като футболист. 37-годишният Тери спира с футбола като един от най-големите защитници в Англия в последните 20 години.

Тери преминава в Академията на "Челси" на 14-годишна възраст и прекара общо 22 години на "Стамфорд Бридж", като в този период стана пет пъти шампион на Англия, спечели четири пъти ФА Къп, три пъти Купата на лигата и веднъж Шампионската лига.

"След 23 невероятни години като футболист реших, че сега е точният момент да спра да играя. На 14 години направиха най-важното и добро решение в живота си - да премина в "Челси". Думите никога няма да са достатъчни, за да изразя какво означава за мен този клуб и най-вече неговите фенове. Изиграх 717 мача за отбора и имах привилегията да бъда капитан. Гледам с нетърпение към следващото предизвикателство в живота си", сподели Тери в социалните мрежи.

Очаква се в близките дни той официално да започне треньорската си кариера. Медиите във Великобритания обявиха, че Тиери Анри ще бъде новият мениджър на "Астън Вила", а Тери, който миналия сезон игра при бирмингамци, ще стане негов асистент.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама