Стефка Костадинова се срещна с младите ни олимпийци

10:50, 08 окт 18 / Спорт 25 1517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на БОК Стефка Костадинова окуражи и пожела успех на младите български таланти, състезаващи се на олимпийските игри в Буенос Айрес.

На срещата в олимпийското село с Костадинова бяха още Красен Кралев, министър на младежта и спорта, Андрей Техов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Аржентина, волейболната легенда Любомир Ганев, вицепрезидент на БОК, Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и други.

В разговорите преобладаваха емоциите от преживяванията на тържественото откриване на игрите от предишната нощ, което за първи път се състоя извън стадион в улична среда. Накрая всички си направиха обща снимка с българското знаме.

Междувременно още в първия състезателен ден започна и българско участие на Младежката олимпиада в Буенос Айрес. Талантливият ни млад тенисист Адриан Андреев стартира с победа на турнира в аржентинската столица. Младежкият шампион от откритото първенство на САЩ на двойки надигра сега испанеца Карлос Лопес Монтагуд със 7:6(4), 3:6, 6:2 и във втория кръг ще срещне турчина Янкъ Ерел, срещата е насрочена за вторник от 16 ч. българско време.

Преди това, в понеделник, също след 16 ч. наше време, на поставеният под № 6 в основната схема българин предстои мач на двойки в тандем с Ринки Хиджиката от Австралия. В първия кръг Андееев/Хиджиката ще играят срещу Филип Хенинг от Южна Африка и Делмас Н′тча от Бенин. В турнира на смесени двойки Адриан ще си партнира с Виктория Дема от Украйна. Първият им мач е срещу двойката от Швейцария Лулу Сун и Деймиън Венгер.

Напред продължава и Мария Делчева в бадминтона. Българката започна с победа участието си в Буенос Айрес, като надделя с 2:0 над Маделейн Акумба от Камерун. Следващата й съперничка в квалификациите е украинката Анастасия Прозорава, срещата е насрочена за понеделник в 20.40 българско време. По-късно тази нощ Делчева ще участва в мачовете на двойки в тандем с шведката Пилай и в микс турнира заедно с камерунеца Вантум Ват.

В джудото Алекса Георгиева отстъпи в първия си мач в кат. 44 кг пред Вусала Каримова от Азербайджан. След това в първия репажаш българката победи Соня Бата от Непал, но в репашажа към бронза бе надиграна от Ерза Миминович от Косово и така остана извън четвъртфиналите.

С резултат 612.4 т. Пламен Емилов не можа да се нареди сред най-добрите осем в спортната стрелба на 10 м пушка и остана 16-и в крайното класиране.

В плуването на 400 м св. ст. Йордан Янчев финишира 6-и в серията си с 3:56,90 мин., което му отреди 17-а позиция в крайното класиране. На 50 м бруст Диана Петкова се нареди втора в серията си с 33,26 сек., на 3 стотни от победителката Ракел Перейра от Португалия. Този резултат обаче не бе достатъчен българката да попадне сред най-бързите осем, които продължават напред и така Петкова остана 24-та в крайното класиране за дисциплината.

Последни от българите в първия ден ще се представят акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров. Изпълненията на смесената ни двойка ще приключат в ранните часове на понеделник българско време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама