Световноизвестен лектор открива научна конференция в Плевен

09:45, 08 окт 18 25 1101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевен е домакин на няколкодневна международна научна конференция, на която студенти и млади лекари ще се запознаят с последните достижения  и открития  на световната медицина, свързани с новите технологии.

Форумът е организиран от екип от студенти от Медицинския университет в Плевен и ще протече до 13-ти октомври в Телекомуникационния ендоскопски университетски център.

Почетен лектор при официалното откриване, което ще се състои на 9 октомври, ще бъде проф. Дейвид Кранстън от Оксфордския университет,  който е представил уникален метод за повишаване на концентрацията на лекарство за химиотерапия в злокачествените тумори чрез използването на ХАЙФУ технология. 

Името му е свързано с наскоро открит нов подход при лечението на злокачествени тумори с хайфу-технология, посочва доц. Добромир Димитров - заместник-декан на Медицинския университет.

„Дефакто той е европейският пионер за хайфу-технологии. Проф. Дейвид Кранстън започва да работи с апарат, подобен на нашия, който имаме в Плевен, през далечната 2001 г. Той е уролог като специалност и въвежда хайфу-процедурите при рак на бъбрека“, каза доц. Димитров.

Хайху технологията представлява лечение чрез силно фокусирани ултразвукови вълни с висок интензитет.

Традиционно това престижно научно събитие стартира с Есенно училище по иновации в медицината. В четвъртото му издание участниците ще имат възможност да се изявят с презентации и електронни постери във всички области на медицината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама