Благотворителен маратон в столицата против изоставянето на домашни любимци

13:46, 06 окт 18 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 6 октомври в Южния парк кучета от общинския приют на ОП "Екоравновесие" са поканени да участват в първия по рода си благотворителен  маратон против изоставянето на домашни любимци.

Събитието под наслов "По-добри сме заедно", има за цел да подкрепи каузата и да помогне на изоставените кучета, отглеждани в приюти, съобщават от сайта на общинското предприятие.

Благотворителният маратон ще стартира в 17:00 часа на входа на Южен парк от страната на бул. Витоша, а финалът е на площадката за кучета, изградена от Purina Bulgaria, където участниците ще очакват много награди, изненади и подаръци.

За всеки участник с куче в маратона организаторите ще дарят по един килограм кучешка храна на приют в България

Според последното преброяване на безстопанствените кучета в столицата, всяко второ куче, живеещо на улицата е било домашно и изоставено. Сред най-често назоваваните причини са липсата на възпитание, вследствие от погрешно отглеждане и неразбиране на нуждите на четириногите.

Благотворителният маратон е поредната инициатива на марката, насочена към отговорното отглеждане на домашни любимци. През годините PURINA изгради специализирани площадки за кучета в няколко града, провежда регулярни онлайн обучителни сесии, които целят да помогнат на стопаните в проблемите при отглеждането на домашни любимци, организира уроци за деца и кучета, в които малчуганите научават повече за правилното отглеждане и възпитание на кучетата и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама