Близо 20 шофьори ще бъдат глобени заради забравен пътен знак на бул. "България"

12:56, 06 окт 18 25 1691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътен казус след ремонтите на бул. "България" в столицата – близо 20 шофьори ще получат солени глоби заради забравени знаци, съобщи bTV.

Един от тях е за ограничение на скоростта до 30 км/ч. и е трябвало да бъде премахнат на 10 септември с края на ремонта. Оказа се обаче, че е бил забравен и никоя институция не е забелязала до 1 октомври.

След като разбраха за забравения след края на ремонта на булеварда знак, от общината решиха проблема със знак на земята.

При липсата на знак след кръстовище по правилник важи ограничението от 50 км/ч. Следвайки това правило, пътната полиция разполага мобилна камера и настройва радара да лови нарушенителите. Оказва се обаче, че истинското ограничение в участъка е трябвало да бъде 70 км/ч. Съответният знак обаче се появи три дни след акцията.

По закон за знаците отговаря стопанинът на пътя, в случая – Столичната община.

Резултатът от действията на институциите е пълно объркване сред шофьорите. Един от 18 санкционирани вероятно ще загуби книжката си за три месеца и ще плати 800 лева глоба, тъй като е заснет със 110 км/ч. Останалите са превишили с 30 километра и ги очакват глоби до 400 лева.

От общината проверяват чия е вината за забравения знак.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама