Караниколов: Има сериозен интерес към Индустриалната зона в Стара Загора

16:30, 05 окт 18 25 1843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сериозен интерес от индийска компания от хранително-вкусовата промишленост, както и от две немски компании има към Индустриалната зона в Стара Загора. Това съобщиха на съвместна пресконференця министърът на икономиката  Емил Караниколов и кметът на града Живко Тодоров, заедно със Съвета на директорите на Индустриална зона "Загоре".

На брифинга стана ясно още, че са осигурени 3,5 млн. лева от държавата за развитието на Индустриална зона "Загоре". Създадено е смесено дружество между общината и държавата, като община Стара Загора участва с предоставянето на терен. Министър Караниколов подчерта, че е спазен поетият ангажимент за  реализирането на Индустриална зона в града и съвместно с местната власт се работи да бъде изградена една от най-модерните и успешни зони в страната.

По думите му засиленият интерес към България като инвестиционна дестинация се потвърждава от това, че все повече компании влагат в дълготрайни материални активи, а това означава че компаниите стъпили на българския пазар искат да продължават да се развиват в страната. Относно липсата на работна ръка за бизнеса икономическият министър посочи, че се работи съвместно с Министерство на образованието за преквалифициране на кадри.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров благодари на министър Караниколов за осигуряване на средствата за развитието на Зоната в града и му връчи благодарствено писмо и плакет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама