Цветанов пред Цветанка Ризова: БСП имат една-единствена цел - да има неприятности в държавата

17:57, 04 окт 18 25 1157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ние казахме и днес - правим разграничаване между собствени средства от дейности, осъществявани от БПЦ и останалите вероизповедания и това, което държавата ще направи като субсидии към тях." Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Държавата и контролните органи са длъжни да осигуряват контрол върху разходваните средства. Няма абсолютно никакво недоразумение, което стоеше на дневен ред. Всичко е изчистено", увери политикът.

Цветанов коментира, че на вчерашното гледане в правна комисия от левицата са бламирали законопроекта. "БСП имат една-единствена цел - да има неприятности в държавата, да има безредици, да им се сбъдне мечтата - да отидат на предсрочни избори и да застанат начело на държавата заедно с Румен Радев", каза Цветанов. 

Политикът заяви в студиото на Цветанка Ризова, че за първи път от 90-те години държавата прави всичко възможно да осигури необходимото финансиране за вероизповеданията в страната.

"Знаем каква е промяната в средата за сигурност. Всеки иска да ограничи външното въздействие на трета страна, която може да финансира съответното вероизповедание в държава-членка на ЕС. Това по никакъв начин не е предателство спрямо избирателите. Ние с ДПС и Обединени патриоти постигаме политически консенсус в името на това", заяви политикът.

Цветан Цветанов коментира още протестите и напускането на Парламента от страна на БСП:

"Политическият хаос ще убие веднага инвеститорския интерес към страната. Популизмът, който обхвана БСП, ако ги попитате как ще финансират всичко това, което са заложили в т.нар. Визия за България? Защо тогава за хората с увреждания те не дадоха, когато бяха на власт 2013 година за хората с увреждания, защо не задействаха пенсионната реформа?! Много е важно да подкрепяш нещо, което носи действително добро."

Той заяви, че с днешна дата са отпуснати два пъти повече за хората с увреждания, отколкото преди две години. За протестите за ремонта на градинката пред църквата "Св. Седмочисленици", той отбеляза, че днешна София няма нищо общо със столицата от 90-те години. "Нека приключим, нека се видят как се реализират всички проекти, кой какво е направил и кой какво е свършил, за да може София да изглежда такава, каквато е".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама