МОК заплаши бокса с изваждане от Олимпиадата в Токио

16:50, 04 окт 18 / Спорт 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният олимпийски комитет предупреди, че боксът може да отпадне от програмата на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

В МОК са сериозно обезпокоени от начина, по който се управлява Международната федерация по аматьорски бокс АИБА, след като бизнесмен от Узбекистан, разследван в САЩ за връзки с мафията, е единственият кандидат за поста на президент.

Гафур Рахимов ще се яви на президентските избори, които ще се проведат в началото на ноември в Москва. Рахимов е разследван в САЩ, като миналата година бе обявен за един от лидерите на организираната престъпност в Узбекистан с ключова роля в трафика на хероин.

Рахимов влезе в ролята на временен президент на АИБА след оставката на дългогодишния ръководител Чън Ко У от Тайван в началото на тази година.

"МОК потвърждава ясната си позиция, че ако не бъдат разрешени проблемите с ръководството на АИБА на предстоящия конгрес, присъствието на бокса в олимпийската програма и дори признаването на АИБА от МОК са под заплаха", се казва в съобщението на Комитета.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама