Благотворителната акция „Жълти стотинки“ открива пункт в Стара Загора

18:40, 04 окт 18 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Откриват пункт за предаване на събраните до момента средства в благотворителната акция „Жълти стотинки“- Деца помагат на деца в Стара Загора днес. Пунктът ще бъде на адрес ул.„Генерал Столетов“ №82  от 09:00 до 19:00 часа.

Вече единадесета година кампанията „Жълти стотинки“ превръща дребните монети в скъпоструваща апаратура, необходима за детските отделения в много български болници. До момента са подпомогнати неонатологичните и детски отделения на 14 болници в страната, а стойността на закупената със стотинките апаратура доближава 300 хил. лв.

Тази година събраните средства отиват за университетската болницата в Стара Загора. В началото на септември от кампанията бяха предоставени два модерни кувьоза за недоносените бебета в Клиниката по акушерство и гинекология . До края на годината се събират пари за закупуване на преносим ехограф за отделението по детска хирургия.

Акцията „Жълти стотинки” е вдъхновена от едноименната френска кампания на г-жа Бернадет Ширак, а в България се инициира и  координира от Сдружение „Съзидание 2012”. В нея може да се включи всяко дете, както и да  участват цели детски градини и класове от училища.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама